2019. február 26., kedd

Scottie Go!-val a Digitális Témahéten – interjú

A programozás alapjaival való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni – ahogy azt egyre több iskolában és óvodában tapasztalják országszerte, a Scottie Go! termékcsalád segítségével nem csak a kódok világát ismerik meg a pedagógusok, gyerekek. A játék során fejlődnek az eszközhasználatban, a közös munka során vitáznak, érvelnek, a megoldásokat együttműködve kell megtalálniuk.



Csányi Judit, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese az elsők között próbálhatta ki a játékot mintegy fél évvel ezelőtt – most a tapasztalatairól kérdeztük.

  • Több, mint fél éve, hogy megismertétek a játékot – mik a tapasztalataid?
A játék mindenki számára könnyen elsajátítható, egyszerű. Kedveltté teszi, hogy tabletet is kell használni hozzá. A sok-sok feladat a különböző képességű tanuló számára nyújt remek időtöltést. Iskolai használatára egyelőre nem látok más területet, mint a napközi, szabadidős tevékenységek időszaka. Jelenleg tehetséggondozó sakkot tanítok, ennek a keretébe is beépíthető, hiszen minden olyan játékot, ami a gondolkodást fejleszti, a 21. századi kompetenciákat segíti, valamilyen módon a gyerekekhez közel kell vinni.

Több iskolában, továbbképzésen bemutattam az eszközt már pedagógusok számára: mindenütt nagyon nyitottan, érdeklődően fordultak felé, szívesen próbálták ki.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése