2018. szeptember 17., hétfő

10 tipp a sikeres e-learning tanfolyamokhoz

Ha most szeretne hozzáfogni az e-learning kurzusokkal való ismerkedéshez, akkor a legjobb helyen jár!

Mostanra bizonyára már jópár évet eltöltött iskolapadokban és otthon tanulva, így az anyagok elsajátítására is kialakított egy – valószínűleg jól – működő mechanizmust.


Az online tanulás azonban másképp működik. Amikor egy online kurzusra jelentkezünk, kapunk egy linket egy felülethez, ahhoz egy felhasználónevet és jelszót. A kurzus létrehozója ezután ismerteti velünk a technikai és egyéb feltételeket ahhoz, hogy a kurzust el tudjuk végezni. A tananyagot egyben, vagy leckénként kapjuk meg online módon, ahogy egyre inkább beleássuk magunkat a témakörbe.

Nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb, legkényelmesebb és leghatékonyabb módot.



Ehhez adunk most néhány támpontot:
1. Tisztázza, hogy mit vár a kurzustól, mik a céljai
Az talán nem meglepő, hogy más és más céllal vágnak neki az emberek egy-egy képzés elvégzésének. Van, aki csak puszta érdeklődésből, mások azért, mert prezentációt szeretnének tartani az adott témakörből, megint mások pedig személyes kompetenciájukat szeretnék fejleszteni a kiválasztott területen.
Bármi is legyen a cél, annak – no meg az érdeklődésének megfelelően – válasszon kurzust, így elkerülheti, hogy túlságosan egyszerű/bonyolult vagy teljesen unalmas és érdektelen kurzusra fizessen be.

2. Győződjön meg róla, hogy a technikai feltételei megfelelnek a kurzus által elvártaknak és bizonyosodjon meg róla, hogy megbízható és stabil internetkapcsolattal rendelkezik


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése