2018. szeptember 6., csütörtök

Az óvoda és a szülő kapcsolattartásának egyik formája: a szülői értekezlet

A szülői értekezlet is a kapcsolattartás egy formája, de sok esetben az óvónők a praktikus információk átadására használják. Olyan információk átadására, melyeket aztán kiírnak a faliújságra, vagy megosztanak a Facebook-csoportokban. Miközben remek fóruma a csoporton belüli sikerek megosztásának vagy a problémák megbeszélésének.


Ezen a közös beszélgetésen lehetne a csoport fejlődéséről beszélni, a gyerekek egymáshoz kapcsolódásáról és arról, hogy hol tartanak szeptemberhez képest. Mi történik, ha új gyerek érkezik, és mi történik akkor, ha valaki távozik.


Edukatív beszélgetésekre is lehetőséget ad: hogyan érdemes egyes nevelési helyzeteket kezelni, milyen életkori sajátosságok jelennek meg, és azokat hogyan lehet megsegíteni, mit tegyen a szülő a rosszul evő gyerekével, és mit tegyen akkor, ha nem szeret ismeretlen emberek közé menni. Mi az, ami a fejlődés velejárója, és hol van az a pont, ahol érdemes szakember segítségét kérni. Sok más, ezekhez hasonló témáról lehetne és szerintem kell is beszélgetni a szülőkkel ahhoz, hogy az óvónők munkája még hatékonyabb lehessen.

Olvassa cikkünket tovább ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése