2018. szeptember 17., hétfő

Programozás egyénileg vagy csoportban?

Többször bemutattuk már a játékot és hogy mennyire egyszerűen lehet a Scottie Go! termékcsaládunkkal elsajátítani a kódolás, programozás alapjait és hogy mennyire könnyedén megszeretik a gyerekek. Nézzük most meg, hogy mit javaslunk, hogyan is lehet és érdemes használni a játékot!


Egyénileg

Természetesen egyénileg is játszható, sőt, így is ugyanolyan érdekes és a megszerezhető ismereteket tekintve semmiféle különbség nincs (mi itt a kiadóban egyéniben indultunk neki a tanulásnak, és a legtöbb bölcsész kolléga minden ellenkezés ellenére sikerrel vette az akadályokat!).
Azon sem kell aggódni, hogy így nem lehet követni a gyerekek fejlődését, hiszen a pedagógus az alkalmazásban annyi felhasználói fiókot hoz létre, amennyit csak akar. Az alkalmazást egy termékkulccsal három eszközre lehet feltelepíteni egyszerre, így akár három osztályt is végig lehet vinni a pályákon.
Ugyanakkor a csoportban játék sokkal több hozzáadott elemet és értéket tesz hozzá a játékhoz – különösen így van ez a Basic változattal, ahol csak az első játéktípus lineáris felépítésű (erről bővebben ebben a cikkben írtunk), a további játéktípusokban főként együttműködésre és csoportmunkára van szükség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése