2018. szeptember 6., csütörtök

Nem lehet elég korán kezdeni – Programozás Scottie-val

A digitális ma már nem varázsszó, gyermekeink már a digitális világba születtek, egyre korábban találkoznak digitális eszközökkel, az élet szinte minden területén szükség van a kapcsolódó készségekre, ismeretekre. Ebben (is) segíthet új termékünk, a Scottie Go! játék!

 
Bett Show 2018
Kiadónk és munkatársaink is folyton keresik az újdonságokat, az innovatív megoldásokat itthon és külföldön egyaránt, konferenciákon, kiállításokon pedig rendszeresen találunk a hazai oktatásban (vagy azon túl) jól használható, esetleg hiányzó eszközöket, kiadványokat.
Ez történt a 2018-as londoni Bett Show-n is: egy kisebb standon futottunk bele egy játékba, ahol egészen kis, öt-hat éves gyerekek játszottak egy tábla fölött állva, kezükben egy tablettel.
Kiderült, hogy a lengyel BeCreo társaság játékáról van szó, ami egy hibrid játék, ahol karton elemek segítségével kell kirakni a játékosoknak egy kódsort, amivel egy robotot irányítanak, hogy aztán tableten egy alkalmazás segítségével ellenőrizzék és kövessék, hogy helyesen állították-e össze a programot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése