2018. november 20., kedd

A siker záloga: készüljünk időben az érettségi vizsgákra!

Gyakorló pedagógusként mind pontosan tudjuk, hogy semmi sem fontosabb a kitartószisztematikusgyakorlásnál! Mint minden vizsgánál, megmérettetésnél, így az érettségi vizsgára készülésnél is kulcskérdés, mennyi időt szánunk a kívánt nyelvi szint elérésére, az ismert feladattípusok gyakorlására, a stratégiák, továbbá a biztonságban rejlő rutin megszerzésére.



Noha még csak novembert írunk, érdemes mégis kézbe venni a gyakorlókönyveket, megismerni és megismertetni a kért gyakorlatokat, hogy biztos alapokon támogathassuk az elvárt kompetenciákat!

A tavaly életbe lépett előírásoknak megfelelően, valamint a NAT-hoz igazítva az élő idegen nyelvi érettségi vizsga középszintje a Közös Európai Referenciakeret (KER) értelmében a B1 szintnek, az emelt szinttovábbra is a B2 szintnek felel meg. Ennek alapján úgy a követelményrendszerből, mind a vizsga leírásából kikerültek az A2 szintre vonatkozó magyarázatok és feladatok.

A módosítás törli az eddigi hat nyelvre (angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol) vonatkozó külön-külön mellékleteket, és élő idegen nyelv címen közös vizsgakövetelményt és vizsgaleírást ír elő minden egyes élő idegen nyelvre. Továbbá a vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészült a gazdaságéval.

Designed by Freepik


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése