2018. november 20., kedd

Az óvodavezetők novemberi feladatai

ÓvodaVezetési Ismeretek című kiadványunk részletesen ismerteti az óvodavezetők novemberi teendőit, és folyamatosan friss, aktuális információkkal látja el őket. Milyen kötelességeik vannak novemberben? Lássuk a közel sem teljes listát:


November

– A munkáltatói dokumentumok rendezése, a változások folyamatos vezetése a közalkalmazotti nyilvántartásban.
 – A következő év (2019) bér- és dologi költségvetésének tervezése, előkészítése. 
– A nyugdíjazás ütemezése a következő évre. Érdeklődés, információgyűjtés arról, hogy ki szeretne nyugdíjba menni 2019-ben, a felmentési idő kiszámítása és az ezzel járó anyagi fedezet biztosítása érdekében. Az érintettek tájékoztatása arról, hogy a nők 40 éves nyugdíjazásával (csak Határozat alapján) jár felmentés, általában 4 hónap munka alóli mentesítéssel, viszont a nyugdíjkorhatár elérésével már egyáltalán nem jár felmentés.
Előzetes nyugdíj-kiszámítási kérelmek
A kérelemre történő adategyeztetés bárki számára nyitva áll, ez különösen a nők kedvezményes nyugdíját igényelni kívánó hölgyek számára fontos. Az ügyintézést mindenki saját maga intézi, nem a munkáltató feladata (természetesen segíteni lehet).
  • Az 1955 előtt született személyek bármikor kérhetik a hatósági adategyeztetést.
  • 2014–2016 között hivatalból egyeztettek az 1955–1959 között született emberekkel.
  • Hivatalból fognak egyeztetni 2017–2019 között az 1960–1964 között született emberekkel.
  • A később született személyekkel ugyanígy ötéves születési korcsoportonként, kétéves ciklusokban folytatják majd le a hivatalból történő adategyeztetést.
  • Ha valaki kapott már korábban erről szóló határozatot, akkor az adategyeztetés csak a korábbi határozattal lezárt időszakot követő időszakra vonatkozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése