2018. november 6., kedd

Egy családi egészségnap foglalkozásterve

Hogyan állítsunk össze egy tökéletes egészségnapot? Mik a legfontosabb előírások és szabályok egy ilyen rendezvénnyel kapcsolatban? Íme, néhány tipp és információ egy egészségnap szervezéséhez.


Miért fontos a családi egészségnap?
Egy jól megszervezett családi egészségnap egyszerre szórakoztató és oktató program az egész családnak. Egy ilyen alkalom lehetőséget biztosít az óvodapedagógusok számára, hogy bővítsék a gyermekek és a szülők egészséggel kapcsolatos ismereteit, hasznos, otthon is könnyen alkalmazható tippekkel lássák el őket. Így hozzájárulnak ahhoz, hogy ne csak az iskolai, de az otthoni környezet is támogassa az egészséges életmódot.



Legfontosabb szempontok a program összeállításához
Mielőtt belekezdenénk egy egészségnap összeállításába, érdemes végiggondolni, hogy mik az intézet lehetőségei és korlátai. Tervezhetünk-e szabadtéri programot? Ez természetesen az időjárás függvénye is, így érdemes egy „esőnapra” vonatkozó tervet is összeállítani. Van-e az eseményre külön költségvetése az intézménynek, vagy a szülők, esetleg szponzorok támogatását kell igénybe venni? Mekkora létszám befogadására alkalmas az épület, hány főt tud fogadni? Hány pedagógus tud részt venni az eseményen? Értelemszerűen ez korlátozza a programok számát. Megfelelőek-e a feltételek egy egészséges ételbár kialakításához? Ehhez figyelembe kell venni minden közegészségügyi előírást! Van-e megfelelő méretű terem vagy udvar, ahol testmozgást lehet végezni? Szeretnénk-e előadást tartani a szülőknek vagy a gyerekeknek (például az egészséges táplálkozásról)? Ha már végiggondoltuk a feltételeket, sokkal egyszerűbb lesz összeszedni a megvalósítható programok listáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése